Welsh Springer Spaniel Club Nederland

Rasvereniging erkend door de Raad van Beheer

  mg 3177

 

24 september 2017: Puzzel- en detectieworkshop in Hillegom

Elke hond houdt van snuffelen en zeker een Welsh wil graag met zijn neus aan de slag! Wilt u leren hoe u uw Welsh mentaal kunt uitdagen en zou u graag meer willen weten over verschillende vormen van neuswerk? Dan bent u op zondagmiddag 24 september van harte welkom bij de Puzzel- en Detectieworkshop in Hillegom.
Bij detectie leren we de hond om een specifieke geur te zoeken en ons te vertellen waar de betreffende stof zich bevindt (verwijzen). Tijdens de workshop zal worden uitgelegd hoe we een hond een stof kunnen leren verwijzen en gaan we uitgebreid aan de slag om onze Welshjes de beginselen van detectie te leren.
Ook gaan we met puzzels en allerlei huis-, tuin- en keukenmaterialen zoekspelletjes voor de hond doen. Hierbij zal worden uitgelegd hoe een puzzel moet worden opgebouwd en hoe je het uitdagend houdt voor de hond en de moeilijkheidsgraad kunt verhogen.
Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers. U kunt zich tot uiterlijk 1 september aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het geldbedrag kunt u direct na inschrijving overmaken op IBAN nr. NL05 RABO 0351 4048 72 t.n.v. de Welsh Springer Spaniel Club te Harmelen, o.v.v. ‘Puzzel- en detectieworkshop’ en uw naam. Opgave is pas definitief wanneer het inschrijfgeld ontvangen is.
 
Locatie: Hondenschool ‘Wereldhond’, Oosteinderlaan 64 in Hillegom
Aanvang: 13.30 uur (einde rond 16.30 uur)
Kosten: € 25,00 inclusief koffie/thee en gebak
Indien u vragen heeft, kunt ook bellen 06 - 28835925 (Linda Vermaas)
 
 

15 oktober 2017: Strandwandeling in Noordwijk

Op zondag 15 oktober gaan we wandelen op het strand in Noordwijk (Langevelderslag). We verzamelen vanaf 11.45 voor restaurant Nederzandt. Om 12.00 uur start de wandeling van ca. 1,5 uur. Jonge honden mogen natuurlijk ook mee, maar het is verstandig om dan zelf eerder terug te lopen. Na de wandeling bestaat de mogelijkheid om op eigen kosten wat te gebruiken in het restaurant. De honden zijn daar ook welkom.
Adres: Restaurant Nederzandt
Langevelderslag 52 - 54
2204 AH Noordwijk
 
Routebeschrijving:
Komende uit de richting Amsterdam of Den Haag de A4 aanhouden tot de afslag Nieuw Vennep (afslag 4). Hier draait u de N207 op richting Hillegom, Lisse. Aan het eind van de N207, bij de stoplichten, linksaf de N208 op richting Lisse-Keukenhof. Bij de tweede rotonde rechtsaf, richting Noordwijkerhout-Keukenhof-Langevelderslag en deze weg blijven volgen (ca. 5 kilometer). U kruist een spoorlijn en bij de rotonde van de N206 gaat u onder het viaduct rechtdoor. Na ca. 2 kilometer gaat u vervolgens rechtsaf richting Langevelderslag-Strand. Deze weg rijdt u helemaal uit (ca. 1,5 kilometer) tot een groot parkeerterrein (kosten € 1,50 per dag). Aan de rand van de duinenrij, iets verhoogd, ziet u rechts restaurant Nederzandt.
 

7 januari 2018: Nieuwjaarswandeling in Hilversum

Op zondag 7 januari 2018 vindt de traditionele Nieuwjaarswandeling plaats op de hei bij Hilversum. We verzamelen vanaf 11.00 uur in restaurant “Vliegveld Hilversum”, aan de Noodweg 43, 1213PW, Hilversum. Het bestuur biedt u hier voorafgaand aan de wandeling een kopje koffie of thee aan. De honden zijn natuurlijk welkom. Het W.S.S.C.-winkeltje is ook aanwezig. Heeft u al een aankoop in gedachte, neem dan vooraf even contact op met Margriet Kuiper (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), zodat u niet teleurgesteld wordt.
Om 12.00 uur start de wandeling, die ons ongeveer een uur door het bos en over de heide zal leiden. De honden mogen los lopen, maar pas nadat we veilig binnen de omheining zijn. Als er puppies en jonge hondjes aanwezig zijn, zal voor hen een kortere wandeling worden gehouden. Graag even melden bij de organisatie, zodat we hier rekening mee houden. Na afloop van de wandeling kunt u (op eigen kosten) nog wat eten of drinken in het restaurant.
 
Routebeschrijving: Vanuit de richting Utrecht-Almere (A27), neemt u afslag Hilversum (afslag 33). Daarna links aanhouden, richting Hilversum, de Diependaalselaan op. Na de spoorwegonderdoorgang gaat u bij de rotonde ¾ rond, richting Maartensdijk/Loosdrecht. Dit is de Utrechtseweg. Deze weg uitrijden (ca. 3 kilometer) tot het ANWB bord, waar u rechtsaf gaat, richting Vliegveld. Dit is de Noodweg. Na ca. 3 kilometer ligt aan uw linkerzijde restaurant “Vliegveld Hilversum”. Er is voldoende parkeergelegenheid.
 
 
Vragen over wandelingen? Neem contact op met Maaike Groot, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schijnwerper

Clubwinnaar 2017: Wild Chase des Vauriennes

Brochure WSSC

Hier downloaden:
Brochure
De Welsh Springer Spaniel –
het ras, de aanschaf
en de rasvereniging

Informatie pupkopers

Hier downloaden:
Informatieblad voor pupkopers