Welsh Springer Spaniel Club Nederland

Rasvereniging erkend door de Raad van Beheer

Wie geen pup zoekt, maar een volwassen hond, kan op deze pagina terecht. Echter: dit zijn Welsh Springers die al een baas hebben gehad en die om de een of andere reden van tehuis moeten verwisselen.

 

Goed tehuis gezocht voor Swieber

 
Swieber1
 
Swieber3
 
Voor Swieber, een lieve reu van bijna 6 jaar, zoeken wij een nieuw onderkomen. Swieber kan goed alleen zijn en is gewend aan katten en (oudere) kinderen. Swieber is op zijn gemak in zijn bench en in de auto. Wel vindt Swieber andere honden erg spannend en valt hij uit aan de lijn. Hij is dan erg sterk. Op dit moment loopt Swieber ook niet los waar andere honden zijn. Omdat hij daarnaast flink kan blaffen naar honden die langs het huis lopen zoeken we een rustige, prikkelarme omgeving met ruime tuin voor Swieber. Als er een click is, is plaatsing bij een andere hond mogelijk en verwacht wordt dat dit ook een positief effect op Swieber kan hebben.
Meer informatie bij Linda Vermaas, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Bij iedere door de WSSC aangeboden herplaatsinghond behoort een uitgebreid vragenformulier, terwijl een gedragsdeskundige een profielschets heeft gemaakt van zowel de hond als de gewenste nieuwe baas en behuizing. De minimum leeftijd voor herplaatsing van een hond is 4 maanden, senioren leeftijd gaat in overleg.

Deze honden gaan ALTIJD zes weken op proef naar de nieuwe bazen; daarna wordt beslist of de verhuizing definitief wordt.

Indien tijdens de proefweken blijkt dat de hond niet bij de nieuwe eigenaar kan blijven, dan is de vorige eigenaar ten alle tijden verplicht de hond onvoorwaardelijk terug te nemen. 

De WSSC is bij de herplaatsing van Welsh Springer Spaniels niet meer dan een tussenpersoon, die de informatie m.b.t. de te herplaatsen hond beschikbaar stelt op de website en via telefonisch contact, zodat de oude en de eventuele nieuwe eigenaar met elkaar in contact kunnen worden gebracht. De oude en nieuwe eigenaar bepalen de prijs van de hond; de WSSC adviseert een prijs van Euro 150,--. De eigenaar die de hond voor herplaatsing aanbiedt blijft zolang de hond niet definitief bij de nieuwe eigenaar woont, ten alle tijden de eindverantwoordelijke ten opzichte van de hond.

 

Schijnwerper

Beste WSS 2017: Autumn Gold from Kind of Magic

Brochure WSSC

Hier downloaden:
Brochure
De Welsh Springer Spaniel –
het ras, de aanschaf
en de rasvereniging

Informatie pupkopers

Hier downloaden:
Informatieblad voor pupkopers