Welsh Springer Spaniel Club Nederland

Rasvereniging erkend door de Raad van Beheer

Wie geen pup zoekt, maar een volwassen hond, kan op deze pagina terecht. Hier vindt u informatie over honden die om wat voor reden dan ook niet meer bij hun huidige eigenaar kunnen blijven en op zoek zijn naar een nieuw huis. Indien er geen herplaatsers op deze pagina vermeld staan, kunt u zich wel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden voor de wachtlijst.

 

OP DIT MOMENT ZIJN ER GEEN HERPLAATSERS

 
 
Bij iedere door de WSSC aangeboden herplaatsinghond behoort een uitgebreid vragenformulier, terwijl een gedragsdeskundige een profielschets heeft gemaakt van zowel de hond als de gewenste nieuwe baas en behuizing. De minimum leeftijd voor herplaatsing van een hond is 4 maanden, senioren leeftijd gaat in overleg.

Deze honden gaan ALTIJD zes weken op proef naar de nieuwe bazen; daarna wordt beslist of de verhuizing definitief wordt.

Indien tijdens de proefweken blijkt dat de hond niet bij de nieuwe eigenaar kan blijven, dan is de vorige eigenaar te allen tijde verplicht de hond onvoorwaardelijk terug te nemen. 

De WSSC is bij de herplaatsing van Welsh Springer Spaniels niet meer dan een tussenpersoon, die de informatie m.b.t. de te herplaatsen hond beschikbaar stelt op de website en via telefonisch contact, zodat de oude en de eventuele nieuwe eigenaar met elkaar in contact kunnen worden gebracht. De oude en nieuwe eigenaar bepalen de prijs van de hond; de WSSC adviseert een prijs van Euro 150,--. De eigenaar die de hond voor herplaatsing aanbiedt blijft zolang de hond niet definitief bij de nieuwe eigenaar woont, te allen tijde de eindverantwoordelijke ten opzichte van de hond.

Schijnwerper

Brochure WSSC

Hier downloaden:
Brochure
De Welsh Springer Spaniel –
het ras, de aanschaf
en de rasvereniging

Informatie pupkopers

Hier downloaden:
Informatieblad voor pupkopers