Welsh Springer Spaniel Club Nederland

Rasvereniging erkend door de Raad van Beheer

Wie geen pup zoekt, maar een volwassen hond, kan op deze pagina terecht. Echter: dit zijn Welsh Springers die al een baas hebben gehad en die om de een of andere reden van tehuis moeten verwisselen.

GEZOCHT:

 
Een gezin voor een Welsh Springer reu van 14 maanden oud. Het is een mooie, gezonde, temperamentvolle, puberende reu. Reden voor de herplaatsing is baknijd, d.w.z. veel grommen, en uitvallen rondom voerbak en botjes.
Wij zoeken mensen voor hem die veel ervaring hebben met honden (heropvoeden) en veel tijd hebben om met hem te werken (jacht, behendigheid, of G en G). Verder is het een lieve reu, speels, werkt graag met zijn neus. Kan met kinderen overweg en los van de lijn ook spelen met andere honden.
Meer informatie over deze hond bij Margriet van Putten, 0341-559217.
 
Unbenannt
 
Bij iedere door de WSSC aangeboden herplaatsinghond behoort een uitgebreid vragenformulier, terwijl een gedragsdeskundige een profielschets heeft gemaakt van zowel de hond als de gewenste nieuwe baas en behuizing. De minimum leeftijd voor herplaatsing van een hond is 4 maanden, senioren leeftijd gaat in overleg.

Deze honden gaan ALTIJD zes weken op proef naar de nieuwe bazen; daarna wordt beslist of de verhuizing definitief wordt.

Indien tijdens de proefweken blijkt dat de hond niet bij de nieuwe eigenaar kan blijven, dan is de vorige eigenaar ten alle tijden verplicht de hond onvoorwaardelijk terug te nemen. 

De WSSC is bij de herplaatsing van Welsh Springer Spaniels niet meer dan een tussenpersoon, die de informatie m.b.t. de te herplaatsen hond beschikbaar stelt op de website en via telefonisch contact, zodat de oude en de eventuele nieuwe eigenaar met elkaar in contact kunnen worden gebracht. De oude en nieuwe eigenaar bepalen de prijs van de hond; de WSSC adviseert een prijs van Euro 150,--. De eigenaar die de hond voor herplaatsing aanbiedt blijft zolang de hond niet definitief bij de nieuwe eigenaar woont, ten alle tijden de eindverantwoordelijke ten opzichte van de hond.

Alle verdere info bij Margriet van Putten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0341-559217.

 

Schijnwerper

Beste WSS 2016: Inma's Zig Zag

Brochure WSSC

Hier downloaden:
Brochure
De Welsh Springer Spaniel –
het ras, de aanschaf
en de rasvereniging

Informatie pupkopers

Hier downloaden:
Informatieblad voor pupkopers