Welsh Springer Spaniel Club Nederland

Rasvereniging erkend door de Raad van Beheer

Wie geen pup zoekt, maar een volwassen hond, kan op deze pagina terecht. Echter: dit zijn Welsh Springers die al een baas hebben gehad en die om de een of andere reden van tehuis moeten verwisselen.

 

Rakker zoekt een nieuwe baas

 
Rakker is een actieve, intacte reu van bijna 5 jaar oud. Er is 4 jaar jachttraining met Rakker gedaan en hij luistert dan ook zeer goed. Wel trekt hij aan de riem en vindt hij het niet prettig als er veel druk op hem wordt gezet of als er iets wordt afgepakt. Een nieuwe eigenaar zal dit met geduld moeten begeleiden. Naar andere reuen kan Rakker wel eens uitvallen.
Rakker zoekt een nieuw huis omdat hij bij de huidige eigenaar nu te lang alleen is. We zoeken dan ook een eigenaar die veel thuis is en waar Rakker geen hele dagen alleen hoeft te zitten. De voorkeur gaat uit naar eigenaren die met Rakker willen werken, bijvoorbeeld in de vorm van jachttraining of speuren. Rakker wordt bovendien niet geplaatst bij kleine kinderen en katten.
 
Rakker
 
Voor meer informatie over Rakker, kunt u contact opnemen met Linda Vermaas, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Bij iedere door de WSSC aangeboden herplaatsinghond behoort een uitgebreid vragenformulier, terwijl een gedragsdeskundige een profielschets heeft gemaakt van zowel de hond als de gewenste nieuwe baas en behuizing. De minimum leeftijd voor herplaatsing van een hond is 4 maanden, senioren leeftijd gaat in overleg.

Deze honden gaan ALTIJD zes weken op proef naar de nieuwe bazen; daarna wordt beslist of de verhuizing definitief wordt.

Indien tijdens de proefweken blijkt dat de hond niet bij de nieuwe eigenaar kan blijven, dan is de vorige eigenaar ten alle tijden verplicht de hond onvoorwaardelijk terug te nemen. 

De WSSC is bij de herplaatsing van Welsh Springer Spaniels niet meer dan een tussenpersoon, die de informatie m.b.t. de te herplaatsen hond beschikbaar stelt op de website en via telefonisch contact, zodat de oude en de eventuele nieuwe eigenaar met elkaar in contact kunnen worden gebracht. De oude en nieuwe eigenaar bepalen de prijs van de hond; de WSSC adviseert een prijs van Euro 150,--. De eigenaar die de hond voor herplaatsing aanbiedt blijft zolang de hond niet definitief bij de nieuwe eigenaar woont, ten alle tijden de eindverantwoordelijke ten opzichte van de hond.

 

Schijnwerper

Beste WSS 2017: Autumn Gold from Kind of Magic

Brochure WSSC

Hier downloaden:
Brochure
De Welsh Springer Spaniel –
het ras, de aanschaf
en de rasvereniging

Informatie pupkopers

Hier downloaden:
Informatieblad voor pupkopers